Innovationsföretaget Qlucore i Lund växer och söker en erfaren mjukvaruutvecklare

Vi utvecklar och säljer datorprogrammet Qlucore Omics Explorer. Programvaran används för att analysera och visualisera stora datamängder och låta användaren fritt och helt interaktivt söka efter mönster och struktur. Reaktionerna från kvalificerade användare är mycket positiva och vi har mer än 300 kunder i 25 länder. Kunderna finns både inom läkemedelsindustrin och inom akademi och universitet. Qlucore växer med ca 40% per år och vi är 10 anställda.

Som en del av vår fortsatta expansion söker vi en mjukvaruutvecklare med erfarenhet av utveckling på Mac.

Qlucore Omics Explorer är vår huvudprodukt och den är utvecklad i C++ och finns både för Windows och Mac. Qlucore Omics Explorer används av forskare inom livsvetenskaperna för att analysera stora numeriska datamängder och vi har höga ambitioner och krav på användarupplevelse och prestanda. 

Vi driver utvecklingsarbetet med kontinuerlig integration, automatisk testning och korta beslutsvägar.

Om tjänsten:

Vi söker en erfaren mjukvaruutvecklare som skall vidareutveckla vår existerande produkt med ny funktionalitet. Arbetsuppgifterna omfattar alla steg i utvecklingsprocessen, från idé och design, via implementation och till test. Förutom nyutveckling kommer du vara drivande i att produkten fungerar på Mac.

Din kompetensprofil:

Driven C++ programmerare
Naturvetenskaplig bakgrund på akademisk nivå. Det är väsentligt att du förstår matematik eller statistik och du har gärna ett intresse för eller utbildning inom biologi, kemi eller medicin.
Ett flertal års arbetslivserfarenhet av utveckling där vi gärna ser att du även har en bakgrund av utveckling för Mac, eller ett tydligt intresse av att vilja arbeta med Mac.
Erfarenhet av applikationsutveckling på Mac eller Windows.
Utöver det ska du vara en duktig problemlösare, vara effektiv och självgående samt kommunicera engelska bra i både tal och skrift.

Det är meriterande om du:

Har erfarenhet av objektorienterad design.
Är intresserad av visualisering och en användarvänlig design
Har erfarenhet av utveckling i C++ i Apples XCode-miljö.
Har erfarenhet av Open GL, Boost , Qt.

Vi erbjuder dig:

En attraktiv tjänst med möjligheten att arbeta tillsammans med ett högpresterande och kompetent team. Användarna hos våra kunder är oftast forskare eller analytiker som arbetar på forskningsavdelningar, där man tar fram nya läkemedel eller strävar efter ökad förståelse för hur olika organismer fungerar. Vilket betyder att du är omgiven av akademiker och specialister på hög nivå. [CI2] 

Du har chansen att jobba i ett internationellt företag som står för hög tillväxt och ambition där du själv kan vara med att påverka och utveckla din egen roll och verksamheten i sig.[CI3]  Du erbjuds att vara med på, och väsentligt bidra till, en spännande resa.

Om Oss:

Inom många industrier är mängden tillgänglig information väldigt omfattande, man pratar om utmaningarna med ”big data”. Ett exempel är inom läkemedelsindustrin där explosionen av antalet undersökningar och kunskap rörande det mänskliga genomet genererar mycket stora datamängder (där enskilda datamängder kan innehålla i storleksordningen 100 miljoner datapunkter).

Den nya tjänsten är en del av vår expansion och parallellt kommer vi också att utvidga vår försäljningsorganisation.

Qlucore grundades av 4 personer.

Magnus Fontes, chef på matematikcentrum i Lund och docent i matematik.
Thoas Fioretos, överläkare och professor i klinisk genetik.
Johan Råde, docent i matematik och tidigare chefsingenjör på Sumus.
Carl-Johan Ivarsson, tidigare vice president på Ericsson. 10 årig bakgrund inom försäljning och marknadsföring av mjukvara och telekom.
Qlucore ägs av grundarna, ett antal privatpersoner och personalen. Carl-Johan Ivarsson är VD på Qlucore.

Du kan läsa mer om produkten Qlucore och Qlucore Omics Explorer på www.qlucore.com

Omfattning och ersättning:

Tillsvidareanställning med månadslön.  Vi avsätter pensionsbelopp enligt gängse ITP nivåer. Stationeringsort är Lund.

Ansökan:

I den här rekryteringen samarbetar vid med Roi Rekrytering och Framgångshuset. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta Malin Holm på +46 767 90 40 55 eller maila till malin.holm@framgangshuset.se. Urval och intervjuer sker löpande och samtliga ansökningar behandlas konfidentiellt.

Välkommen  med din ansökan!